Business Consultancy Traineeship

Solliciteer nu

Business Consultancy Traineeship

Ga jij met Sqills de hele wereld over? 

Full-time · Enschede

Sqills heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze wereldwijd met het product S3 Passenger marktleider willen zijn in software voor exploitanten van openbaar vervoer. Als jij bij Sqills werkt lever jij daar direct een bijdrage aan. Daarom zijn we ook op zoek naar getalenteerde starters met een WO-diploma die over voldoende ambitie beschikken om een succesvol IT bedrijf wereldwijd nog succesvoller te maken.

Ben jij analytisch, beschik je over een sterk probleemoplossend vermogen, ga jij voor kwaliteit en zoek jij altijd naar de beste oplossing voor de klant? Dan biedt Sqills je een geweldige kans.

Onze uitdaging

Verkoop is een primair proces van elk openbaar vervoer bedrijf. De complexiteit van verkoop neemt enorm toe vanwege toenemende concurrentie en veranderende verwachtingen van consumenten. Innovatie, revenue management, personalisatie en multi-channel, allemaal noodzakelijk om succesvol te opereren in ons vakgebied en onze markt.

De eerste internationale klanten zijn alweer even geleden in productie gegaan. De eerste klant die van S3 Passenger gebruik maakte was gevestigd in Duitsland. Niet veel later volgde Ierland.

Inmiddels wordt onze S3 Passenger bij veel meer internationale vervoerders gebruikt. In landen als Frankrijk, Italië, Spanje, Groot Brittannië en zelfs Canada kopen mensen hun trein- en bus ticket via onze software. Denk dan aan toonaangevende vervoerders als Eurostar, VIA Rail en SJ Swedish Rail. Voor de functie als Business Consultant (Trainee) betekent dat ook dat je regelmatig internationaal zult reizen om (nieuwe) klanten te bezoeken.

Ons traineeship

Dit traineeship begeleidt jou tijdens een intensief programma van 13 maanden tot zelfstandig Business Consultant. Iemand die klanten in het verkoop en distributieproces adviseert over het gebruik van S3 Passenger.

Vanaf dag één ben je onderdeel van een team en leer je on-the-job. Je leert ons S3 product en onze werkwijze kennen. Daarnaast is er vanaf het begin ook veel aandacht voor consultancy vaardigheden. De volgende stap is het opbouwen van domeinkennis (bijvoorbeeld prijsstrategie, revenue management) en deze kennis toepassen in de projecten.

Je leert daarnaast niet alleen onze interne systemen, maar ook die van de klant goed kennen. Hierdoor kun je met alle kennis op zak aan de slag.

Door onder andere coaching on-the-job leer je van een ervaren collega de kneepjes van het vak. We zetten je in op projecten voor buitenlandse klanten die tussen de 6 en 24 maanden lopen. Tijdens je traineeship ben je er in eerste instantie voor een kortere periode bij betrokken. Je draait namelijk ook voor een gedeelte mee bij onze S3 Service desk, waar bestaande klanten terecht kunnen met vragen. Hierdoor krijg je in een relatief korte tijd heel veel kennis van over S3 Passenger waardoor je, wanneer je het traineeship hebt afgerond, over een goede basis beschikt. Je werklocaties zijn Amersfoort en/of Enschede. Daarnaast werk je ook regelmatig op klantlocaties in het buitenland wat een van de leuke aspecten is.

Het leuke en uitdagende van het traineeship bij Sqills is dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Het is namelijk jouw traineeship. Wij bieden alle mogelijkheden aan, maar het is aan jou welke mogelijkheden je gaat benutten.

Over jou

  • Afgeronde WO opleiding;
  • Affiniteit met/interesse voor IT;
  • Sterk analytisch vermogen;
  • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • Een ambitieuze instelling;
  • Interesse om regelmatig in het buitenland te werken.

Ga jij ons helpen de markt verder te veroveren?

Heb jij internationale ambities? Dan willen we meer van jou weten! Reageer hieronder snel op onze traineeship.