Software Tester Traineeship

Solliciteer nu

Software Tester Traineeship

Bewaak jij de kwaliteit van onze software?

Full-time · Amersfoort

Als software tester ben jij een essentieel component in het softwareontwikkelproces. Eindgebruikers zien enkel dat onze S3 Passenger suite naadloos werkt, maar écht goede software opleveren? Dat is een vak. En dat betekent er iemand een kritische blik kan werpen op onze code.

Ben jij iemand die kritisch en analytisch is? Die graag een bijdrage levert aan het verbeteren van de kwaliteit van software? Iemand die bij een bedrijf wil werken dat voorop loopt met betrekking tot software testen?

Jouw profiel

Eerder was een softwaretester iemand die handmatig keek of software voldeed aan de minimale vereisten. Dit ging vaak via handmatig testen, kijken naar functionele aspecten. In de huidige markt zorgen methodes als DevOps en Agile ervoor dat er een nieuwe generatie softwaretesters nodig is. Er zijn steeds meer tools voor testautomatisering.

Voor deze nieuwe generatie testers is het belangrijk dat ze kennis hebben van geautomatiseerd testen, goed in teamverband kunnen samenwerken en dus communicatief vaardig zijn. De tester van de toekomst weet gebruik te maken van de techniek maar met een gezonde dosis inzicht en gevoel. 

Heb je?

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding;
  • Proactieve houding;
  • Sterk analytisch denkvermogen;
  • Een stevige dosis leergierigheid en nieuwsgierigheid;

En ben je iemand die zich wil verdiepen in dit uitdagende vakgebied? Dan ben jij misschien wel onze volgende trainee.

"Oorspronkelijk volgde ik de studie Psychologie, en studeerde af met een masters in Human Factors & Engineering Psychology. Hierbij heb ik veel geleerd over de menselijke kant van technologie, maar ik wilde ook graag meer weten over de technische kant. Het traineeship software tester was technisch gezien laagdrempelig genoeg dat ik ook zonder technische opleiding kon beginnen.


De reden dat ik gebleven ben en nog steeds met heel veel plezier bij Sqills werk is omdat ik nog elke keer opnieuw wordt uitgedaagd. Je blijft hier nieuwe dingen leren. Ook met nieuwe technieken introduceren is het vaak zoiets van “gewoon proberen” en kijken of we er voordeel aan hebben. Zo blijft het werk constant innovatief en uitdagend"

Lisanne - Voormalig trainee - tegenwoordig software tester 

Ga jij de stap maken naar Software Tester?

Wacht dan niet langer en meld je aan voor ons traineeship!